فهرست مطالب
مشخصات هاورتیا رتوسا
هاورتیا رتوسا یک ساکولنت کوچک بسیار زیبای ستاره ای شکل است. برگ های گوشتی شکل شفاف این گیاه به رنگ سبز یا ابلق بسیار چشم نوازند. در طبیعت وحشی، هاورتیا رتوسا به صورت تنهایی رشد می کند. پس از بزرگ شدن و تبدیل به گیاه مادر شدن گیاهچه ها از کنار آن می تواند تکثیر شوند. هر کدام از برگ های رتوسا می توانند تا ارتفاع ۸ سانتیمتر و عرض ۲ سانتیمتر رشد کنند. این گونه بومی آفریقای جنوبی است.
به هنگام گل دهی در اواخر بهار یا اوایل تابستان گلهایی میدهد که لوله ای شکل هستند و به رنگ سفید با رگه هایی ازسبز متمایل به قهوه ای جلوه خاصی به گیاه می دهند. جالب است که گل هاورتیا رتوسا تا ارتفاع ۵۰ سانتیمتری نیز میتواند رشد کند. جالب است بدانید رتوسا از واژه لاتین رتوسوس گرفته شده است که به معنی خمیده و مدور است و یقینن به شکل برگ های آن اشاره میکند.
طبقه بندی علمی
خانواده: Asphodelaceae
گونه و نژاد: Aloeae خرید هاورتیا رتوسا
دسته بندی ژنتیکی: Haworthia
نگهداری و مراقبت از هاورتیا رتوسا
نور مناسب
هاورتیا رتوسا به نور مستقیم نیاز ندارد بلکه باید در محیطی روشن باشد تا بتواند به خوبی رشد کند. ولی هرگز آن را در معرض آفتاب تند تابستانی قرار ندهید.
خاک مورد نیاز
مانند تمامی هاورتیاها باید از خاک سبک که به خوبی آب را از خود عبور دهد استفاده کرد. بعنوان مثال ترکیب پیت ماس ،خاک سبک به همراه شن و کود سبک بسیار ایده آل این گیاه زیباست.
تحمل گرمایی
این ساکولنت ها تحمل گرما و سرمای شدید را ندارند. آستانه ی تحمل رتوسا برای یک رشد مناسب بین ۱- تا ۱۰ درجه بالای صفر است.
روش آبیاری
در بهار و پاییز که بیشترین رشد گیاه اتفاق می افتد هفته ای یکبار آبیاری کنید. کافیست خاک را نمناک کنید و هرگز در آبیاری زیاد انجام ندهید. به دلیل اینکه قرار گرفتن ریشه های رتوسا بمدت طولانی در آب سبب پوسیدگی ریشه ها می شود. در فصل زمستان نیز که رشد گیاه به حداقل میرسد این آبیاری را به یکبار در ماه کاهش دهید. ولی مراقب باشید گیاه دچار تشنگی بیش از حد نشود .
میزان کود دهی
این گلها نیازی به کود دهی و تغذیه ی آنچنانی ندارند. فقط در فصول رشد گیاه مثل بهار و پاییز استفاده از کودهای سبک با ترکیب مناسب از فسفر پتاسیم و نیتروژن میت واند ترکیب ایده آلی باشد.
روش تکثیر
سه روش برای تکثیر این گیاه زیبا وجود دارد که معمولا در بین تمامی ساکولنت ها مشترک است.
1) روش تکثیر از طریق گیاهچه از گیاه مادری است. که بعد از اینکه گیاهچه ها از بغل گیاه مادر شروع به رشد کردند آنها را بهمراه مقدار مناسبی ریشه از گیاه مادر جدا میکنیم و در گلدان جدید با خاک جدید قرار میدهیم. ابتدا ریشه ها را به خوبی از خاک قبلی پاک میکنیم و سپس در گلدان جدید قرار میدهیم.
۲) روش تکثیر از طریق بذر است. باید بذرها را در فصل بهار یا پاییز در گلدان مناسب بهمراه خاک مناسب بکاریم.
۳) روش تکثیر از طریق کاشت برگ هاست. در این روش ابتدا برگ ها را از گیاه مادری جدا می کنیم. چند روز انها را در جای خنک قرار می دهیم تا محل جدا شدن خوب خشک شود. سپس آنها را به یک ظرف دیگر منتقل می کنیم و به صورت ایستاده با کمی زاویه با سطح در بستر خاک مناسب و مغذی قرار می دهیم. با گذر زمان بعد از جوانه زدن آن را به گلدان اصلی منتقل می کنیم.
میزان سمی بودن
هاورتیا رتوسا برای انسان و حیوانات سمی نمی باشد.